Zomer betekent Spritz-seizoen! De klassieke Aperol, Campari en Limoncello Spritz zijn bij iedereen wel bekend. Maar de Spritz is ideaal voor het uitproberen van andere heerlijke spirits en likeuren. Vandaag voeg ik een nieuw recept aan de lijst toe: de Voerman Spritz, met Voerman Vieux als de perfecte basis voor een verfrissende twist.
Ik deelde eerder al twee recepten met Voerman Vieux (de Voerman Daiquiri en de Vieux Carré), en deze Spritz is een fantastische toevoeging. Het is een frisse, bruisende cocktail met een beetje pit door de gember en extra verfrissing door de verse munt. Zelf gebruikte ik slechts 10 ml gembersiroop, omdat ik van de frisse, bittere smaak hou. Maar als je wel van een zoetere cocktail houdt, kun je gerust voor 20 ml siroop gaan.
Ingrediënten voor de Voerman Spritz:
45 ml Voerman Vieux
10 ml of 20 ml gembersiroop (afhankelijk van je voorkeur)
60 ml Prosecco (of een andere witte bubbels naar keuze)
20 ml sodawater (of Spa Rood)
8-10 verse muntblaadjes
Bereiding:
Doe de Voerman Vieux en de gembersiroop in een glas gevuld met ijsblokjes.
Kneus de muntblaadjes licht en voeg deze toe aan het glas voor extra smaak.
Schenk de Prosecco en vervolgens het sodawater of Spa Rood erbij.
Roer het geheel goed door zodat alle smaken zich mengen.
Garneer met verse munt en een citroenschijfje voor een mooie afwerking.
Zoek een fijn plekje in de zon, neem een slok en geniet van deze verfrissende zomerdrank!
Cheers! Salute! Proost!

コメント