Een cocktail met olijfolie, yep! Ik was zelf ook wat wat verbaasd en ondanks dat wij groot verbruikers zijn van goede olijfolie had ik mijn twijfels. Daarom wilde ik het wel echt proberen en ook deze cocktail was bij ons een succes!
Nou hebben wij wel goede biologische olijfolie in huis die mijn man rechtstreeks van de boer in Basilicata krijgt opgestuurd en dat komt het drankje zeker ten goede.
Het is dus wel essentieel dat je hier lekkere en goede olie voor gebruikt anders zal het de smaak van de cocktail echt bederven, welke goede gin je ook gebruikt.
Dus zorg dat je een goede fles olie in huis hebt (of kom een flesje bij ons halen ;-)) en proef je olie eerst voordat je het gebruikt.
30 ml Gin naar keuze
30 ml Groene chartreuse
10 ml olijfolie
15 ml vers citroensap
7,5 ml suikersiroop
6-8 basilicum blaadjes
Eiwit of Aquafaba (eiwit vervanger)
Muddle de basilicum blaadjes zachtjes in je shaker. Voeg de overige ingrediënten toe en shake eerst goed zonder ijs om het eiwit/aquafaba goed op gang te brengen. Voeg ijs toe en shake nogmaals goed. Dubbel strain je cocktail (anders heb je stukjes basilicum erin drijven) in je coupe glas.
Cheers! Salute! Proost!
Commenti