Je hebt ze vast wel eens zien staan, de Don Papa rum flessen, die met dat mooie etiket. Ik kreeg een leuk pakketje van ze om deze Darker Don mee te maken; een dark & stormy op de Don Papa manier.
The Dark & Stormy is een bekend drankje dat vaak wel op terassen op de menukaart staat. Ik snap wel waarom, hij is echt super eenvoudig te maken; beetje pittig en toch fris. Je moet wel echt van gemberbier houden en laat ik daar nu net niet zo'n fan van zijn. Waarom weet ik niet zo goed, ik ben namelijk echt fan van gember. Maar de meeste gemberbiertjes word ik niet heel blij van. Ik vind ze vaak helemaal niet naar gember smaken.
Maar goede zijn er wel te krijgen. Die van Londen Essence bijvoorbeeld, al zijn die niet overal even gemakkelijk te krijgen. Maar probeer ze vooral uit, het kan namelijk volledig aan mij liggen ;-)
Deze versie met Don Papa was wel lekker verfrissend moet ik zeggen en heb ik ook voor het eerst met plezier opgedronken. En dat wil best wat zeggen, aangezien ik mijn allereerste dark & stormy door de gootsteen heb gegooid. Ja echt, zo vies vond ik het toen. Maar dit glas ging helemaal leeg!
The Darker Don
45 ml Don Papa Rum (of een andere donkere rum naar keuze)
5 ml vers limoensap
100 ml gemberbier (gingerbeer)
Scheutje (of twee) Angostura bitters
Vul een longdrink glas met ijs en schenk hier de rum en limoensap bij. Vul vervolgens het glas met gembierbier en dash de angostura bitters erover. Garneer met verse munt en (gedroogde) limoen.
Cheers! Salute! Proost!
Comments