De Stiletto is een heerlijke cocktail die zijn oorsprong vindt in het boek The Craft of the New Cocktail van Dale Degroff, de "King of Cocktails". Toen ik dit recept voor het eerst zag, dacht ik dat ik het te zoet zou vinden, maar ik was verrast! Ja, de cocktail heeft een zoete smaak, maar absoluut niet té. Het is een gevaarlijk lekkere cocktail die je gemakkelijk drinkt.
Deze cocktail maakt gebruik van Villamassa Amaretto, een uitstekende keuze die iets minder zoet is dan Disaronno, maar met een geweldige amandelsmaak en geur. Mocht je op zoek zijn naar een uniek kerstcadeau, dan is deze Amaretto zeker een aanrader! Voeg het bij dit recept toe en je hebt een perfect cadeau voor een cocktailliefhebber.
Stiletto Cocktail Recept
Ingrediënten:
30 ml Amaretto (Villamassa)
15 ml Bananenlikeur
30 ml vers sinaasappelsap
30 ml vers ananassap
Bereidingswijze:
Voeg de Amaretto, bananenlikeur, sinaasappelsap en ananassap toe aan een cocktailshaker met ijs.
Shake goed en strain de mix in een gekoeld coupeglas.
Garneer met een "flame orange" zest: houd een sinaasappelschil boven een vlam (bijvoorbeeld van een lucifer of aansteker) om de oliën vrij te laten komen. Knijp de schil boven de cocktail zodat de geurige oliën zich verspreiden en een karamelachtige smaak aan de drank geven. Gooi de schil daarna weg, want de schil wordt bitter door de verhitting.
Proost! Salute! Cheers!

コメント