Het wordt komende week weer mooi weer! De zon zal zich vaker laten zien en de temperaturen stijgen, zoals het hoort in de zomer. Na deze week begint voor regio Noord de vakantie en hoeft alleen het zuiden nog een weekje af te tellen.
Hoe dan ook, er is voor iedereen een goede reden om lekker te genieten van de zon met een tropisch drankje.
Persoonlijk vind ik een Margarita daar perfect voor. Dit is zo’n veelzijdige cocktail die geweldig combineert met tropisch fruit. Zoals deze versie, die Ed maakte: pittig en tropisch tegelijk.
Vers Mangosap: Het Geheime Ingrediënt
Het lastigste ingrediënt? Dat is misschien wel mangosap. Kant-en-klare varianten uit de supermarkt zijn vaak veel te zoet en missen de frisse, pure smaak van mango. En dat is zonde om te mengen met een goede tequila! Gelukkig is er een simpele oplossing: zelf mangosap maken.
Zo maak je vers mangosap:
Schil twee rijpe mango’s en snijd ze in blokjes.
Doe de stukjes in een blender of gebruik een staafmixer.
Voeg één kop water toe en blend tot een gladde massa.
Tip: Zeef het sap met een theezeef voor een extra zachte textuur.
Wil je het zoeter? Voeg eventueel wat suiker toe, maar als de mango’s rijp genoeg zijn, is dat niet nodig.
Recept: Spicy Mango Margarita
Ingrediënten:
50 ml Tequila Blanco (100% Agave)
15 ml Cointreau of Triple Sec
25 ml vers limoensap
50 ml vers mangosap
1 scheutje Jalapeño hotsauce of Tabasco Green Pepper (optioneel, maar een geweldige toevoeging!)
Bereiding:
Shake alle ingrediënten krachtig met voldoende ijs.
Schenk de cocktail in een gekoeld coupeglas.
Maak een zoutrandje!
Ik ben dol op een honing-zoutrandje. Smeer een beetje honing op de glasrand en dip in zout.
Dit keer gebruikte ik Lemon Rose Zout van Botanica Spices – een heerlijke toevoeging!
Geniet van deze heerlijke Spicy Mango Margarita – een perfecte combinatie van zoet, zuur en pittig!
Cheers! Salute! Proost!

Comentarios