De espresso Martini is iedereen vaak wel bekend mee. Op zich best een lekker drankje, maar we kennen hem inmiddels wel een beetje. Dus waarom niet een ander fijn recept proberen met de kick van een goede espresso?
In deze gebruikte ik naar Rye Whiskey ook Shanky's Whip likeur. Deze Ierse donkere Whiskey likeur heeft echt fijne karamel smaak, maar je proeft ook vanille, zwarte peper en melkchocolade. Ja je begrijpt het al, deze likeur is ook echt heel lekker om puur te drinken. En als je hem dan toch in huis hebt gehaald, dan kun je deze meteen even uitproberen.
45 ml Rye Whiskey
20 ml Shanky's Whip
30 ml espresso
10 ml suikersiroop (ik gebruikte zelf Demerara siroop, maar deze suiker is iets moeilijker te krijgen)
Eiwit of Aquafaba (eiwit vervanger)
Shake alle ingrediënten eerst goed zonder ijs om het schuim goed op gang te helpen. Voeg vervolgens ijsblokjes toe en shake nogmaals. Schenk het in een coupe glas.
Cheers! Salute! Proost!
Comentários