Dit heerlijke drankje heeft een van mijn favoriete smaakcombinaties: Rye Whiskey en kamille.
Deze twee vind ik echt perfect samen gaan. Ik las voor het eerst over de combi in het boek Death & Co, Modern Classics Cocktails. Daar staan een paar heerlijke recepten in van Rye Whiskey waar ze kamille thee in hebben laten trekken, een "infusie". Ik heb deze natuurlijk uitgeprobeerd en vond het fantastisch! Dus deze combinatie gaat vaker voorkomen ;-)
In dit recept heb ik de kamille in een siroop gebruikt. Ook deze siroop is echt heel erg makkelijk zelf te maken. Zet gewoon goed sterke kamille thee. Ik raad je wel aan echt puur gedroogde kamille te gebruiken in plaats van kamille thee mengsel die echt een andere smaak hebben en ook vaak een andere kleur geven. Gebruik op 250 ml thee, 250 gram suiker en volg het recept van de suikersiroop.
45 ml Rye Whiskey
20 ml Aperol
7,5 ml kamille siroop
7,5 ml orgeat
30 ml verse limoensap
Shake alle ingrediënten in je shaker met voldoende ijs. Serveer in een rocks glass met crushed ice of zeer kleine ijsblokjes.
Cheers! Salute! Proost!
コメント