Soms blijft er na een feestje nog een restje prosecco, champagne of wijn over. Wijn is de volgende dag vaak nog prima te drinken, maar mousserende wijnen verliezen hun sprankeling en worden minder lekker. Toch zonde om weg te gooien, toch? Gelukkig kun je er een heerlijke siroop van maken!
Deze prosecco siroop is eenvoudig te bereiden en perfect om cocktails, desserts of zelfs thee een extra smaakboost te geven. Gebruik 1 deel suiker op 1 deel prosecco, champagne of wijn. Wil je extra diepte in smaak? Voeg dan vanille, steranijs, kardemom, kruidnagel of kaneel toe. Vooral rode wijn werkt hier uitstekend mee en geeft je siroop bovendien een prachtige kleur.
Ingrediënten prosecco of wijn siroop
250 ml prosecco, champagne, rode of witte wijn
250 g suiker
Optioneel: kruiden en specerijen naar smaak (vanille, kaneel, steranijs, kardemom, kruidnagel)
Bereidingswijze
Verwarm alle ingrediënten op laag vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost.
Laat het mengsel afkoelen en filter eventuele kruiden of specerijen eruit.
Giet de siroop in een goed afsluitbare glazen fles en bewaar deze in de koelkast.
Je prosecco siroop blijft enkele weken goed en is een heerlijke manier om restjes te gebruiken. Zo kom je moeiteloos de feestdagen door!
Cheers! Proost! Salute!

Bình luận