top of page

Prosecco Siroop – Maak Zelf Siroop van Overgebleven Prosecco of Wij

claudineraciti

Soms blijft er na een feestje nog een restje prosecco, champagne of wijn over. Wijn is de volgende dag vaak nog prima te drinken, maar mousserende wijnen verliezen hun sprankeling en worden minder lekker. Toch zonde om weg te gooien, toch? Gelukkig kun je er een heerlijke siroop van maken!

Deze prosecco siroop is eenvoudig te bereiden en perfect om cocktails, desserts of zelfs thee een extra smaakboost te geven. Gebruik 1 deel suiker op 1 deel prosecco, champagne of wijn. Wil je extra diepte in smaak? Voeg dan vanille, steranijs, kardemom, kruidnagel of kaneel toe. Vooral rode wijn werkt hier uitstekend mee en geeft je siroop bovendien een prachtige kleur.


Ingrediënten prosecco of wijn siroop

  • 250 ml prosecco, champagne, rode of witte wijn

  • 250 g suiker

  • Optioneel: kruiden en specerijen naar smaak (vanille, kaneel, steranijs, kardemom, kruidnagel)


Bereidingswijze

  1. Verwarm alle ingrediënten op laag vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost.

  2. Laat het mengsel afkoelen en filter eventuele kruiden of specerijen eruit.

  3. Giet de siroop in een goed afsluitbare glazen fles en bewaar deze in de koelkast.

Je prosecco siroop blijft enkele weken goed en is een heerlijke manier om restjes te gebruiken. Zo kom je moeiteloos de feestdagen door!


Cheers! Proost! Salute!

Zelfgemaakte prosecco siroop in een glazen fles, ideaal als smaakmaker voor cocktails en desserts. Gemaakt van overgebleven prosecco of wijn.
Prosecco siroop

Bình luận


©2024 door Claudine_drinks.

bottom of page