top of page
claudineraciti

Penicillin

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik deze klassieker maakte. Ik ben niet echt een whiskey drinker, maar dit drankje kan ik echt enorm waarderen. De honing-gember siroop maakt het zacht, zoetig met een beetje pit. Vers citroensap erbij en je hebt echt een perfect gebalanceerd drankje. De rokerige whiskey als float geeft echt een kick aan dit drankje. En daar is niet iedereen fan van weet ik. Puur drinken doe je mij ook geen plezier mee, maar in een Penicillin kan ik er echt van genieten!


60 ml Milde schotse whiskey (zoals famous grouse)

30 ml vers citroensap

30 ml honing-gember siroop (1 deel honingsiroop en drie delen gembersiroop)

1 scheutje angostura bitters

7,5 ml Rokerige schotse whiskey (bijvoorbeeld Laphroaig 10 years)


Doe alle ingrediënten, behalve de rokerige whiskey, in je shaker en shake goed met voldoende ijs. Strain het in een glas over ijsblokjes en schenk er voorzichtig de rokerige whisky met behulp van een barlepel bij. Garneer met gember en/of een sinaasappel zest.


Cheers! Salute! Proost!

Penicillin Whisky cocktail
Penicillin




コメント


bottom of page