Orgeat is een heerlijke amandelsiroop die veel gebruikt wordt in cocktails zoals bijvoobeeld de Mai Tai. Hoewel het maken van orgeat meer tijd kost dan het maken van eenvoudige suikersiroop, is het zeker de moeite waard. Je kunt kant-en-klare orgeat kopen, zoals die van Monin, maar zelfgemaakte orgeat voegt een unieke, rijke smaak toe aan je cocktails.
Recept voor Zelfgemaakte Orgeat Amandelsiroop
Week 250 gram witte amandelen in 400 ml water voor 30 minuten.
Maal de amandelen fijn en week ze nog 4 uur in 400 ml water. Roer regelmatig.
Filter het amandelwater met een koffiefilter of schone theedoek.
Verwarm 300 ml amandelwater met 600 gram suiker op middelhoog vuur. Roer tot de suiker oplost zonder het te laten koken.
Laat het afkoelen, zeef de siroop en voeg een barlepeltje rozenwater of oranjebloesemwater toe.
Voeg 50 ml vodka toe en roer goed door. Bewaar de siroop maximaal 3 maanden in de koelkast.
Waarom Zelf Orgeat Maken? Het is gewoon echt veel lekkerder dan de siroop uit de winkel!
Hier vind je nog meer recepten om zelf lekkere cocktail siropen te maken.
Zelf Orgeat Maken – Amandelsiroop voor Cocktails | Recept en Tips"
Comments