top of page
claudineraciti

Orgeat - Amandelsiroop

Orgeat is een heerlijke amandelsiroop die in veel cocktails wordt gebruikt. Maar heel eenvoudig is het niet om deze amandelsiroop te maken. Het vraagt iets meer inspanning dan een suikersiroopje. Maar ingewikkeld is het niet. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om er een te kopen. In de meeste slijterijen is wel Orgeat van Monin te vinden. Maar er gaat toch niets boven een eigen gemaakte siroop!


Online zijn er best veel verschillende recepten te vinden. Zelf vind ik de versie van Tess Posthumus erg lekker en ook niet al te moeilijk om te maken. Je vindt het recept in haar cocktail boek, Masterclass cocktails. Mocht je dit boek nog niet in huis hebben, dan kan ik je deze zeker aanraden! Naast goede recepten geeft ze ook een heldere uitleg over de basistechnieken en materialen. Zeker een aanwinst als je wat vaker een cocktail wil maken thuis.


Maar nu terug naar het recept voor deze orgeat (amandelsiroop)


  • Week 250 gram witte amandelen in 400 ml water en laat dit voor ongeveer 30 minuten staan.

  • Giet het vervolgens af en maal de amandelen fijn.

  • De fijngemalen amandelen week je vervolgens ongeveer 4 uur in 400 ml water.

  • Roer het regelmatig door.

  • Filter het amandelwater met behulp van een koffiefilter of een schone theedoek.

  • Verwarm 300 ml amandelwater met 600 gram suiker. Verwarm het op middelhoog vuur en ook hier geldt; laat het niet koken.

  • Roer tot de suiker helemaal is opgelost en laat het afkoelen.

  • Zeef de siroop en voeg 1 barlepeltje rozenwater of oranjebloesemwater toe.

  • Voeg 50 ml vodka toe en roer het nog even goed door. Je kunt het vervolgens maximaal 3 maanden bewaren in de koelkast in een afgesloten fles.


Hier vind je nog meer recepten om zelf lekkere siropen te maken.


Recept om zelf amandelsiroop - orgeat te maken - amandelsiroop maken
Orgeat - amandelsiroop

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page