Jazeker, ook deze cocktail heeft een heerlijke olijfolie als ingrediënt! Het klinkt misschien gek voor sommigen, maar geloof me als je een goede kwalitatieve olijfolie koopt is het echt heel erg lekker. En nee daar bedoel ik niet de olijfolie mee die je in de supermarkt koopt. De meeste daarvan zijn niet eens echte pure olijfolie, maar worden gewoon onder die naam verkocht, plak er een Italiaanse vlag op en het verkoopt. Dat is gewoon slimme marketing.
Dus zorg ervoor dat je in een speciaalzaak een echt goede kwalitatieve olijfolie koopt en gebruik het niet alleen de keuken, maar ook in deze heerlijke cocktail! Wedden dat je het lekker gaat vinden?
Olivia
60 ml gin
20 ml vers citroensap
15 ml honingsiroop
15 ml amaretto
15 ml olijfolie
Eiwit/Aquafaba (eiwit vervanger)
Doe alle ingrediënten in je cocktailshaker zonder ijs en shake heel goed om het eiwit/aquafaba alvast goed op te schudden. Voeg voldoende ijsblokjes toe en shake nogmaals 20 seconden. Strain de cocktail in een gekoeld coupe glas en garneer met een blaadje basillicum.
Cheers! Salute! Proost!
コメント