Dit recept is van de enige en echte King of cocktail Dale Degroff. Is de Negroni nou net iets te bitter voor jou? Dan is dit waarschijnlijk het alternatief die je wel gaat waarderen. De Old Flame werd door Dale voor het eerst gemaakt tijdens zijn boektour van The Craft of the Cocktail. Zijn schrijver en fotograaf waren beiden niet zo enthousiast over de bittere Negroni. Hij maakte voor hen een zoetere versie door er Cointreau en sinaasappelsap aan toe te voegen. De naam van de fotograaf was Nancy, vandaar de vandaar de naam "Fancy Nancy".
Ik gebruikte in plaats van gewone sinaasappels, bloedsinaasappels (ik maakte deze al een tijdje terug toen ze nog volop te krijgen waren), maar dat hoeft uiteraard niet. Dale ging zelf ook voor de "standaard" sinaasappel.
Old flame aka Fancy Nancy
30 ml gin
15 ml rode vermouth
15 ml Campari
15 ml Cointreau
30 ml vers sinaasappelsap
Shake alle ingrediënten met voldoende ijs en schenk uit in een rocks glas met ijsklontjes. Garneer met een sinaasappel zest (schil).
תגובות