Ik kan niet bij de groenteboer of de supermarkt langs een papaya lopen zonder Stuart in mijn hoofd te horen "Oh! Bello papaguena! Tu le bella comme le papaya" Heb jij daar ook last van? Of ben ik echt de enige...
En soms denk ik, ik neem er gewoon een paar mee! Lekker om zo te eten, maar ook heel lekker om in een cocktail te gebruiken. Ik vind een Margarita de ideale cocktail om lekker vers seizoensfruit in te gebruiken. Of dat nou bloedsinaasappelen zijn in de winter of papaya's in de zomer, het kan allemaal en smaakt altijd!
45 ml Tequila Blanco (ik gebruikte Cazadores)
30 ml Cointreau of Triple sec
5 ml kaneelsiroop (je kunt ook suikersiroop gebruiken)
30 ml vers limoenssap
Verse papaya in blokjes
Muddle een bodempje papaya blokjes in je shaker met de kaneelsiroop. Voeg de rest van de ingrediënten toe en shake met voldoende ijsblokjes. Fine strain in een coupe glas. Ik hou met van het zoutrandje bij een Tequila, maar dat is natuurlijk niet verplicht.
Ik breng het zout vaak aan met honing. Dan blijft het beter zitten en krijg je een lekker zout/zoet randje. Met een kwastje breng ik een rand aan om het glas, doe wat zou op een schoteltje en haal de rand van het glas erdoor.
Cheers! Salute! Proost!
Comments