Deze klassieke Italiaanse cocktail staat al jaren in de top 10 van meest gedronken cocktails ter wereld. Er bestaat zelf een wereldwijde Negroni week voor dit bijzondere drankje. Deze klassieker werd bedacht in Florence in een bar genaamd Caffe Casoni. Het was in 1919 dat de graaf Camillo Negroni aan bartender Forsco Scarselli vroeg om zijn favoriete cocktail, de Americano, wat pit te geven door het sodawater te vervangen voor gin.
Het klassieke recept gaat uit van drie gelijke delen, ik vind hem zelf iets aangepast net wat lekkerder. Mocht je liever het klassieke recept volgen? Dan neem je drie gelijke delen en laat de de orange bitters voor wat ze zijn. Dan heb je het originele recept te pakken. Ik raad aan ze beiden te proberen om te kijken wat je lekkerder vindt!
50 ml gin
30 ml Campari
30 ml Rode vermout
2 dashes orange bitters
Voeg alle ingrediënten toe aan een mixing glas en voeg voldoende ijs toe. Roer rustig en soepel met een barlepel ongeveer 20 seconden zodat er voldoende verwatering is en het drankje goed afkoelt. Serveer in een rocks glass over een groot ijsblok.
Cheers! Salute! Proost!
Comments