Dit heerlijke Margarita Sour recept komt ook uit het boek "Masterclass cocktails" van Tess Posthumus. De Margarita is in principe natuurlijk al een cocktail die in de sour familie valt. Bij dit recept wordt er ook eiwit/aquafaba aan toegevoegd om die lekkere schuimkraag te krijgen die de cocktail zijdezacht maakt.
Hij stond al een tijdje op mijn to-do lijstje en eindelijk maakte ik hem. Had ik veel eerder moeten doen, want deze is echt heel fijn!
60 ml Tequila blanco
30 ml Cointreau
30 ml Vers limoensap
10 ml agave siroop
1 dash sinaasappel bitters
1 eiwit/aquafaba (eiwit vervanger) (30 ml)
Shake eerst alle ingrediënten goed zonder ijs om het eiwit goed op gang te brengen. Voeg ijsblokjes toe aan shake nogmaals goed. Strain in een coupe glas. Knijp een sinaasappelzest uit over de cocktail en doe deze daarna weg. Garneer eventueel met een zoutrandje indien je dit lekker vindt.
Cheers! Salute! Proost!
Comments