De Kerststol mag nooit ontbreken bij het kerstontbijt. Maar man, wat zijn die dingen vaak groot en lang niet iedereen is er hier zo gek van als ik. En hoe lekker ik een stukje kerststol ook vind, ik krijg zo'n heel brood echt niet op in een paar dagen, hoe goed ik ook mijn best doe.
Dan zou ik natuurlijk een kleine versie kunnen kopen, maar ik weet inmiddels dat ik met een restantje kerststol heerlijke cocktails kan maken.
Zoals deze Kerststol Martini. Neem een eenvoudige london dry gin (bijvoorbeeld Beefeater) of een fijne wodka en schenk het in een weckpot over stukken kerststol. Laat het een nachtje staan en filter het de dag erna. Eerst met een zeef en vervolgens met een zeefdoek. Dit laatste is niet echt noodzakelijk, maar vind ik zelf wel fijner omdat je de kleinere stukjes er ook goed mee uitzeeft.
Maak er vervolgens een lekker Martini mee en geniet! Perfect ook voor oud en nieuw, want je kunt er van van te voren vast meerdere Martini's mee maken en bewaren in de vriezer.
75 ml kerststol gin of wodka
20 m dry vermouth
Stir de twee ingrediënten goed met voldoende ijs en schenk uit in een gekoeld coupe glas.
Cheers! Salute! Proost!
Comentários