Dit heerlijke recept voor de Kentucky Mai Tai kwam ik tegen op een van mijn favoriete cocktailsite: Punchdrink.
Als je mijn blog al even volgt, weet je dat ik dol ben op mezcal en bourbon. Tiki-cocktails zijn meestal niet mijn favoriet, behalve een paar uitzonderingen: de Mai Tai en de Jungle Bird. Dus toen ik deze variant ontdekte, wist ik dat ik hem móést proberen!
Deze cocktail is bedacht door Dan Sabo en staat in het boek Easy Tiki: A Modern Revival with 60 Recipes van Chloe Frechette.
Ingrediënten voor de Kentucky Mai Tai
Voor deze cocktail heb je een paar extra ingrediënten nodig, maar geen zorgen – alles is gemakkelijk verkrijgbaar in Nederland. Het resultaat is absoluut de moeite waard!
Wat heb je nodig?
30 ml Bourbon
30 ml Mezcal
15 ml Cynar
15 ml Perziklikeur
15 ml vers citroensap
Bereidingswijze
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met voldoende ijs.
Shake hard en schenk het uit in een rocksglas gevuld met crushed ijs.
Vul het glas verder aan met crushed ijs.
Garnering: Voeg een takje verse munt, een stukje gedroogde ananas (ik gebruikte die van Botanica Spices) en een Maraschino-kers toe.
Serveer & Geniet
Deze cocktail is echt een aanrader: door de combinatie van de rokerige mezcal, de rijke bourbon en de subtiele bitterheid van Cynar. Perfect voor een zomerse avond of een exotisch feestje!
Cheers! Salute! Proost!

Comments