top of page

Kaneelsiroop: Voeg een Kruidige Smaak Toe aan je Drankjes

  • Foto van schrijver: claudineraciti
    claudineraciti
  • 9 dec 2021
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 26 jan

Een vleugje kaneel maakt elk drankje extra speciaal, vooral als je een warme, kruidige smaak wilt toevoegen. Het is ideaal voor zowel koude als warme drankjes, van koffie tot cocktails. Deze kaneelsiroop is snel te maken en blijft tot drie maanden goed in de koelkast.


Ingrediënten voor Kaneelsiroop

  • 500 gr suiker

  • 250 ml water

  • 3/4 kaneelstokjes

  • 50 ml vodka (optioneel)


Bereidingswijze

  1. Voeg 500 gr suiker, 250 ml water, en 3/4 kaneelstokjes toe aan een pannetje.

  2. Verwarm het mengsel op middelhoog vuur zonder het te laten koken. Roer goed door totdat de suiker volledig is opgelost.

  3. Laat het mengsel afkoelen en zeef de siroop om de kaneelstokjes eruit te filteren.

  4. Voeg 50 ml vodka toe (optioneel) voor een langere houdbaarheid.

  5. Bewaar de siroop in een goed afgesloten fles en zet het in de koelkast. De siroop blijft tot drie maanden goed.


Cheers! Salute! Proost!

Ingrediënten voor kaneelsiroop: suiker, water, kaneelstokjes


Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.

©2024 door Claudine_drinks.

bottom of page