Een vleugje kaneel maakt elk drankje extra speciaal, vooral als je een warme, kruidige smaak wilt toevoegen. Het is ideaal voor zowel koude als warme drankjes, van koffie tot cocktails. Deze kaneelsiroop is snel te maken en blijft tot drie maanden goed in de koelkast.
Ingrediënten voor Kaneelsiroop
500 gr suiker
250 ml water
3/4 kaneelstokjes
50 ml vodka (optioneel)
Bereidingswijze
Voeg 500 gr suiker, 250 ml water, en 3/4 kaneelstokjes toe aan een pannetje.
Verwarm het mengsel op middelhoog vuur zonder het te laten koken. Roer goed door totdat de suiker volledig is opgelost.
Laat het mengsel afkoelen en zeef de siroop om de kaneelstokjes eruit te filteren.
Voeg 50 ml vodka toe (optioneel) voor een langere houdbaarheid.
Bewaar de siroop in een goed afgesloten fles en zet het in de koelkast. De siroop blijft tot drie maanden goed.
Cheers! Salute! Proost!

Comments