top of page

Jack the Ripper

claudineraciti

Jack the Ripper Cocktail – Het Perfecte Jeneverrecept


De Jack the Ripper cocktail stond al een tijdje op mijn lijstje. Toen ik in de Libelle een artikel las waarin Tess Posthumus aangaf dat dit haar favoriete jenever cocktail is, wist ik dat ik hem moest proberen!

Dit is een boozy cocktail. Als je meer van een Mojito of een tropische Tiki-cocktail houdt, is deze misschien minder geschikt. Maar als je een liefhebber bent van een Martini, Manhattan of Old Fashioned, dan is de Jack the Ripper cocktail absoluut het proberen waard!

Ben je geen fan van jenever? Dan raad ik je aan om eens een goede Bobby’s Jenever of Barak 51 te proberen. Er zijn zoveel kwalitatieve jenevers op de markt, er zit vast een bij die je lekker vindt.


Jack the Ripper Cocktail Recept

Ingrediënten

  • 50 ml Dry Vermouth (bijvoorbeeld Willem’s Wermoed)

  • 40 ml Jenever

  • 10 ml Grand Marnier


Bereidingswijze

Hoewel er geen fruitsap in deze cocktail zit, wordt hij toch geschud in plaats van geroerd. Waarom? Dat is mij niet helemaal duidelijk geworden, maar als het originele recept het voorschrijft, houd ik mij daar maar aan!


  1. Voeg alle ingrediënten toe aan een cocktailshaker.

  2. Vul de shaker met ijsblokjes en shake krachtig.

  3. Schenk de cocktail uit in een ijskoud coupeglas.

  4. Garneer met een citroenzest. Ik gebruikte sinaasappel zest, omdat mijn citroen schil te triest was om ook maar een beetje mee te zesten...


Cheers! Salute! Proost

Jack the Ripper cocktail in een coupeglas, gegarneerd met een citroenzest, klaar om te serveren.
Jack the Ripper

Comments


©2024 door Claudine_drinks.

bottom of page