Whisky Sour is een klassieke cocktail die je eenvoudig kunt aanpassen met verschillende siropen en ingrediënten. In dit recept geef ik de traditionele whisky sour een lekkere twist door kruidige pompoensiroop toe te voegen. Met een smaakvolle siroop kun je de cocktail echt een andere dimensie geven, en de mogelijkheden zijn eindeloos!
Daarnaast heb ik in dit recept ook een dash walnoot bitters gebruikt, wat de drinkervaring nog complexer maakt. Als je deze bitters niet in huis hebt, geen zorgen! Zelfs zonder de bitters is deze whisky sour nog steeds een heerlijke en smakelijke cocktail.
Ingrediënten Herfst Whisky Sour:
60 ml bourbon
15 ml kruidige pompoensiroop (zelfgemaakt of gekocht)
30 ml vers citroensap
1 dash black walnut bitters (bijvoorbeeld van Fee Brothers)
Eiwit of aquafaba (als vervanger voor eiwit)
Bereiding:
Voeg alle ingrediënten eerst samen in een shaker zonder ijs om het schuim goed op gang te krijgen.
Voeg vervolgens voldoende ijsblokjes toe aan de shaker en shake nogmaals goed om de cocktail te verwateren en te koelen.
Serveer de cocktail in een rocks glas over vers ijs.
Proef en Geniet:
Serveer deze heerlijke whisky sour met kruidige pompoensiroop en een extra laag smaak door de walnoot bitters. Dit maakt de cocktail zowel verfrissend als met een mooie herfstachtige twist!

Comments