De Gold Rush is een heerlijke, simpele klassieker met slechts drie ingrediënten: bourbon, honingsiroop en vers citroensap. Deze cocktail werd bedacht in de iconische Milk & Honey bar in New York en is sindsdien een favoriet onder whiskeyliefhebbers.
Het fijne van dit recept is dat je het eenvoudig alcoholvrij kunt maken. Tegenwoordig zijn er uitstekende alternatieven voor sterke dranken, waardoor je ook zonder alcohol een verfijnde cocktail kunt serveren. Voor de Gold Rush is Gnista Barreled Oak een uitstekende vervanger. Hiermee maak je ook een geweldige alcoholvrije Whiskey Sour of zelfs een 0% New York Sour door er een alcoholvrije rode wijn aan toe te voegen.
Gold Rush Recept (ook alcoholvrij)
60 ml Bourbon (of Gnista Barreled Oak voor de alcoholvrije variant)
20 ml vers citroensap
20 ml honingsiroop
Zo Maak Je de Perfecte Gold Rush
Vul een cocktailshaker met ijsblokjes en voeg alle ingrediënten toe.
Shake krachtig gedurende 10-15 seconden tot de mix goed gekoeld is.
Strain de cocktail in een rocks glas gevuld met verse ijsblokjes.
Garneer met een citroenzest – knijp de schil uit boven het glas om de oliën vrij te laten komen voor extra aroma.
Of je nu kiest voor de klassieke Gold Rush met bourbon of een fris alcoholvrij alternatief, deze cocktail blijft een heerlijke, gebalanceerde combinatie van zoet, zuur en krachtig.

コメント