Ben je al bekend met de Difford's Guide, de jaarlijkse top 100 van populairste cocktails? Al een paar jaar staat de Gin Basil Smash maar liefst naar nummer 2, boven de Espresso Martini (nr. 8) en net onder de pornstar martini! Het verfrissende drankje werd bedacht door Jörg Meyer en bevat verse basilicum. Ik heb de cocktail zelf ook met jenever geprobeerd, en ook dat was heerlijk! In dit recept vind je de klassieke ingrediënten en de bereidingswijze voor deze zomerse klassieker. Tip: probeer het eens met jenever, zoals Bobby's of Zwart Nazareth!
Ingrediënten voor de Gin Basil Smash
12 verse basilicum blaadjes
70 ml gin (of jenever)
30 ml vers citroensap
20 ml suikersiroop
Bereiding: Muddle de basilicum blaadjes in een shaker, voeg de overige ingrediënten en ijsblokjes toe. Shake goed en strain de cocktail dubbel (met een theezeefje en een Hawthorne strainer) over vers ijs in een rocks glas. Garneer met een basilicum blaadje voor een extra frisse geur.
De Gin Basil Smash is een perfecte combinatie van citrus, kruiden en een hint van zoetheid, ideaal voor een zomerse avond. Probeer het zelf en geniet!
Cheers! Salute! Proost!
Comments