Dit eenvoudige maar verrassend lekkere drankje (al zeg ik het zelf) creëerde ik voor de Homebar Awards, een cocktailcompetitie op Instagram voor thuisshakers zoals ik. Elke maand is er een nieuwe opdracht en aan het eind van het jaar strijden de finalisten voor de titel Homebartender van het Jaar.
Wat deze competitie zo leuk maakt? Je leert cocktailfans van over de hele wereld kennen en wordt uitgedaagd om out-of-the-box te denken.
Mash-ups: Een Nieuwe Cocktail Uit Drie Klassiekers
Deze maand was het thema "Mash-ups": creëer een nieuw drankje door twee of meer bestaande cocktails samen te brengen. Ik koos ervoor om mijn drie favoriete grapefruit cocktails te combineren:
Brown Derby – Bourbon en grapefruit, een tijdloze combinatie.
Paloma – De klassieke Tequila-grapefruit highball.
Siesta – Een frisse mix met Campari en citrus.
Mijn favoriete Paloma maak ik 50/50 met Tequila Blanco en Mezcal, omdat de rokerigheid van Mezcal het drankje een enorme boost geeft. Voor deze cocktail deed ik hetzelfde.
Ben je geen fan van Mezcal? Gebruik dan gewoon 30 ml Tequila Blanco.Wil je het extra rokerig? Ga dan voor 30 ml Mezcal en laat de Tequila weg.
Ingrediënten voor Get a Taste of Your Own Grapefruit
30 ml Tequila of Mezcal
30 ml Bourbon
10 ml Campari
10 ml honingsiroop
45 ml vers grapefruitsap
20 ml vers limoensap
30 ml bruiswater
Zo Maak Je Deze Grapefruit Cocktail
Shake alle ingrediënten behalve het sodawater met voldoende ijs.
Schenk het uit in een longdrinkglas over vers ijs.
Top het af met bruisend water.
Garneer met een grapefruit twist.
Ik gebruikte ook grapefruitpoeder op het glas voor extra aroma. Dit maak je simpel door grapefruitschil fijn te raspen en goed te laten drogen.
Waarom Deze Cocktail Proberen?
Fris, fruitig en bitter – de perfecte balans van grapefruit en Campari.
Unieke combinatie van Tequila, Mezcal en Bourbon.
Eenvoudig te maken met ingrediënten die je makkelijk vindt.
Geschikt voor elk seizoen – zowel verfrissend als complex.
Cheers! Salute! Proost!

Comments