Sonnema stuurde mij de prachtige fles van de speciale 1860 editie. Het is sterker in alcohol dan de "gewone" berenburg die wij kennen, maar heerlijk kruidig en vol van smaak. Al sinds 1860 wordt Sonnema Berenburg gemaakt volgens het geheime recept van Fedde Sonnema. Om het 160-jarig bestaan hiervan te vieren, werd deze bijzondere fles gemaakt. Jeneverbes, zoete sinaasappel, laurier, rozemarijn en onder andere sandelhout en basilicum zorgen voor een bijzondere smaak van deze kruidenbitter.
Ik combineerde hem met een ander mooi Nederlands product: Bobby's Dry Gin, gemaakt in Schiedam. Een heerlijke combi! Mocht je nou geen fan zijn van grapefruit, dan zou je het kunnen vervangen voor sinaasappel, al wordt het drankje daar wel iets vlakker van. Maar nog steeds erg smaakvol!
60 ml Bobby's dry gin
20 ml Sonnema 1860
20 ml vers grapefruitsap
15 ml vers citroensap
15 ml orgeat
1 dash (scheutje) Angostura bitters
Shake alle ingrediënten in je shaker met voldoende ijs en schenk over verse ijsblokjes in een rocks glas. Garneer met een schijfje grapefruit.
Cheers! Salute! Proost!
Comments