Waarom Jenever een Must-Try is in Cocktails
Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik een groot fan ben van jenever. Dus voor een goede cocktail met jenever ben je hier zeker op de juiste plek! Jenever heeft helaas nog steeds een stoffig imago en wordt vaak geassocieerd met het drankje dat opa’s uit een klein jeneverglaasje drinken. Dat is zo zonde, want het is echt een prachtige drank! Er zijn zoveel heerlijke jenevers te ontdekken.
Oude Jenever vs. Jonge Jenever – Wat is het Verschil?
Dit recept van Tess Posthumus is met oude jenever. Het woord "oude" verwijst niet naar de rijping, maar naar de receptuur. Oude jenever bevat meer dan 15% moutwijn, wat de smaak van graan sterker maakt. Jonge jenever bevat minder moutwijn en ontstond pas in de Tweede Wereldoorlog toen graan schaars was.
Waarom Deze Cocktail Met Oude Jenever Zo Special is
Dit recept is echt een genot! De kracht van oude jenever, het zoete van honing en D.O.M. Bénédictine, het frisse van citroen en het kruidige van tijm. Het heeft echt alles!
Ingrediënten voor de Cocktail met Oude Jenever
50 ml oude jenever
20 ml citroensap
10 ml D.O.M. Bénédictine
1 takje verse tijm
1 dash Angostura bitters
Zo Maak Je Deze Cocktail met Oude Jenever
Voeg de oude jenever, citroensap, D.O.M. Bénédictine, het takje tijm en Angostura bitters toe aan je shaker.
Vul je shaker met ijs en shake goed voor 20-25 seconden.
Dubbel strain de cocktail in een rocks glas met ijsblokjes (gebruik zowel een hawthorne strainer als een fijne zeef om de stukjes tijm eruit te filteren).
Garneer met een takje tijm en een schijfje citroen.
Waarom Je Deze Cocktail Moet Proberen
De perfecte balans van kruidige oude jenever, het zoete van Bénédictine en het frisse van citroen maakt deze cocktail echt compleet. Proberen dus!
Cheers! Salute! Proost!
Comments