De Clover Club cocktail is een van mijn favoriete fruitige gin cocktails. Dit klassieke drankje heeft een fluweelzachte textuur dankzij het romige schuim en krijgt een heerlijke frisse smaak door huisgemaakte frambozensiroop.
Een van de bekendste ambassadeurs van de Clover Club is Julie Reiner, de ‘Queen of the Clover Club’. Ze opende niet voor niets een bar met dezelfde naam en was te zien als jurylid in Drinkmasters op Netflix. Haar versie van deze cocktail is perfect in balans – fris, fruitig en elegant.
Voor dit recept gebruikte ik Zwart Nazareth gin, een bijzondere gin van een bijzondere distillerij die naast oude graanjenever en korenwijn wordt geproduceerd. Deze gin won in 2023 zilver op de International Wine & Spirits Competition (IWSC) en heeft een uitgesproken karakter met tonen van jeneverbes, rozen en citrus. Perfect voor een Clover Club, maar ook fantastisch in een Gin & Tonic.
Dus als je een ginliefhebber bent, gun jezelf dan een mooie fles en probeer deze gin in een Gin & Tonic én een Clover Club à la Julie Reiner. Je krijgt er geen spijt van! (en nee ze betalen mij hier niet voor om dit te zeggen, maar is puur mijn persoonlijke mening)
Recept: Clover Club volgens Julie Reiner
Ingrediënten:
45 ml gin (Zwart Nazareth is een aanrader!)
15 ml droge vermout
15 ml vers citroensap
15 ml frambozensiroop
Eiwit of eiwitvervanger (aquafaba of Ms. Better's Miraculous Foamer)
Bereiding:
Shake alle ingrediënten eerst met ijs in een shaker.
Strain het ijs eruit en dry shake nogmaals zonder ijs voor een extra romig schuim.
Strain in een gekoeld coupeglas.
Garneer met verse frambozen.
Cheers! Salute! Proost!

Comments