Een lekkere twist van de standaard Mojito die we allemaal wel kennen. Dit recept vond ik op de site van Difford's Guide en aangezien ik erg van Licor 43 hou, leek het mij wel een goed idee deze versie te proberen.
12 muntblaadjes
60 ml witte rum (ik gebruikte Havana Club)
20 ml likeur 43
60 ml vers ananassap
30 ml vers limoensap
Het valt misschien op dat hier geen suiker wordt toevoegt. Dat is in dit recept ook echt niet nodig aangezien zowel de ananas als de Licor 43 voldoende zoet toevoegen.
De muntblaadjes moet je niet echt muddlen. Daar wordt de munt bitter van. Zachtjes kneuzen is voldoende om de aroma's vrij te geven zonder dat ze bitter worden.
Doe alle blaadjes in een longdrink glas en kneus ze voorzichtig. Voeg de overige ingrediënten (behalve de rum) toe een vul het glas ongeveer voor de helft met crushed ijs. Roer het geheel goed door. Doe de rum erbij en vul het glas verder met crushed ijs. Roer nogmaals goed door.
Cheers! Salute! Proost!
Opmerkingen