Dit heerlijke recept komt uit het Death & Co cocktail book. De combinatie van Amaretto en Tequila trok direct mijn aandacht. Dat moest ik proberen! Met het fruitige van de abrikozenlikeur is het echt een perfect gebalanceerd drankje. Maar goed, we hebben het hier ook over de bartenders van Death & Co.
Omdat ze in Amerika natuurlijk meten in oz. krijg je een beetje vreemde en lastig af te meten hoeveelheden in ml. Maar met een beetje goede jigger is het wel te doen om het alsnog (redelijk) secuur af te meten.
60 ml Reposado Tequila
7,5 ml Amaretto
1 theelepel abrikozenlikeur
22,5 ml limoensap
7,5 ml orgeat
7,5 ml ahornsiroop (maple syrup, te koop in bijna alle supermarkten. Ja deze maak ik inderdaad niet zelf ;-))
Shake alle ingrediënten in je shaker met voldoende ijs en strain in een coupe glas. Volgens de Death & Co crew moet je hier geen garnering gebruiken. Maar aangezien mijn fotografie skills niet voldoende zijn om een fatsoenlijke foto te maken van glas zonder garnish, kon ik het niet laten. Je kunt deze dus prima zonder garnering serveren!
Cheers! Salute! Proost!
Comments