top of page
claudineraciti

Aardbeiensiroop

Aardbeiensiroop heeft elke supermarkt natuurlijk wel staan. Keuze genoeg uit meerdere merken. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om deze te gebruiken. Er zitten best goede tussen. Toch ben ik meer een fan van thuis maken. Dan heb je de echte fruitsmaak te pakken en het is zo simpel dat je het niet vanwege de moeite hoeft te laten.


Voor de aardbeien siroop gebruik je 500 gr suiker, 250 ml water en ongeveer 150/200 gram aardbeien. Maak de aardbeien goed schoon en snijd ze doormidden. Doe alle ingrediënten in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Roer tot de suiker volledig is gesmolten en laat het afkoelen. Filter de siroop en voeg 50 ml vodka toe. Dan kun je de siroop in een afgesloten fles tot 3 maanden bewaren.


Heb je een slowjuicer? Maak dan direct vers aardbeiensap en gebruik 500 gram suiker op 250 ml aardbeiensap volg vervolgens dezelfde stappen als hierboven beschreven en je hebt een perfecte aardbeiensiroop.


Cheers! Salute! Proost!



Aardbeiensiroop maken met verse aardbeien van Claudine Drinks
Aardbeiensiroop

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page